Teljesen mindegy, hogy éppen kinek szurkolok egy elődöntőben, valamiért mindkét csapat labdarúgóinak szorítok: senkinek se kelljen kihagynia a finálét sárga lapos eltiltás miatt.

Tudom, minimalizálni kell a sérülésveszélyes megmozdulások számát, de nem lenne szabad ezért emberi sorsokat romba dönteni. A cél nem szentesíti az eszközt. Egy apró taktikai szabálytalanság, de még egy kiállításhoz közeli kemény becsúszás sem lehet ok arra, hogy egy megannyi lemondás és küzdelem árán befutott karrier és egy torna vagy egy kupasorozat hősiesen megvívott összecsapásai után valakit ne engedjenek megmérettetni a végső csatában.

Sok drámát okozott már ez a szabály, de a Chelsea BL-elődöntője kapcsán tör ki belőlem a vélemény, hiszen egyszerre három kulcsjátékosa, Ivanovics, Meireles és Ramires is e buta regula miatt marad le álmai mérkőzéséről. Mielőtt valaki elfogultsággal vádolna, elárulom, hogy Arsenal drukkerként a szívem nem éppen a dél-londoniakért dobog.

Függetlenül bármelyik klub, válogatott vagy játékos iránti szimpátiától vagy ellenszenvtől, minden sportbarát azt kívánja, hogy a fináléba jutott csapatok a lehető legjobb keretükkel döntsék el, ki a legjobb.

A döntők előtt miért nem indulhat mindenki tiszta lappal?


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása