Hatalmas megtiszteltetésben részesültem: Kásás Zoltán születésnapja alkalmából a mesteredzővel készített (és a Kemény-legények kapcsán már említett) portréinterjúm letölthető a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldalán! Az SZTE Kommunikáció és Médiatudomány szakán szakdolgozatként készített terjedelmes anyag publikálása egyben az én születésnapi ajándékom is :)

Remélem a bevezetőt elolvasva sokan kedvet kapnak az írás letöltéséhez és elolvasásához. Az interjú betekintést enged Kásás Zoltán életútjába, vízilabdás múltjába, megismerhető edzői karrierjének összes állomása rengeteg sztorival és érdekességgel színesítve, régi idők bundameccsétől kezdve az edző-apuka fiához való kapcsolatán keresztül egészen a pólóválogatott három olimpiai aranyat érő titkáig. Kellemes olvasást mindenkinek!
 
Alárendelt pólólegendaBeszélgetés Kásás Zoltán vízilabda olimpikon mesteredzővel
 
Úszással kezdte, majdnem kosárlabdázó lett, átnyergelése után pedig mestere azt találta mondani Kásás Zoltánnak: sosem lesz belőle vízilabdázó. Debütálását kiröhögték, olimpiai bajnok csapattársai segítségével viszont rövid időn belül kulcsember lett. Természetéből fakadóan önzetlenül alárendelte magát a Fradi sikerszériájának, amely az első KEK sorozat megnyerésében csúcsosodott ki. Éveken keresztül képviselte hazáját a válogatottban, világ- és Európa-bajnok lett, legfájdalmasabb emléke mégis a nemzeti csapathoz kötődik. Az 1972-es müncheni olimpián karnyújtásnyira volt az aranyérem, végül „csak” ezüstmedáliát szerzett. A zöld-fehér mítosz „halála” után újjászületett Tatabányán, ahol csapattársával, Kemény Dénessel életre szóló barátságot kötött. Hatalmas talentummal megáldott fia már bontogatta szárnyait, miközben az első profi magyar pólós lett egy ausztráliai kaland révén, ahonnan edzőként tért vissza. Évekig sikertelen volt, miközben gyermeke a világ legjobb játékosává nőtte ki magát. Szinte a semmiből jött Európa egyik klasszis csapatának állásajánlata. A bizalmat meghálálva első szezonjában Bajnokok Ligája győzelemig vezette a Becsejt, két évvel később pedig az Olympiakoszt is a kontinens trónjára ültette. Jutalmul a magyar bajnoki címről ábrándozó Vasast dirigálhatta, melynek vége megemészthetetlen kudarc és kirúgás lett. Sztárgárdák után egy vidéki süllyesztőben találta magát, de a válogatott szövetségi edzőjeként vigasztalódott, ahol Kemény Dénes keze alá dolgozott. Három olimpiai bajnoki címhez és megannyi dicsőséghez segítette a magyarokat, amivel ő is legenda lett. A 12 éves sikersztori után már csak a Szeged irányítására koncentrált, a Tisza-parti együttessel pedig elhódította a LEN Kupát. Szerződése szerint még két évig marad a csongrádi megyeszékhelyen, a jövőben pedig tervezi a Kásás név új dimenzióba emelését.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizibigpeti 2010.09.16. 22:20:18

Régebben olvastam már a bátyám révén ezt az interjút és én személy szerint úgy gondolom, hogy nagyon jóra sikeredett. Örülök, hogy innentől az interneten is elérhető és olvasható más emberek számára. Az interjúban a történeteket szeretem a legjobban, amiket Zoli bá elmesél: a kalandok, az élmények, a vélemények...szinte állandóan mosolyogtam, mikor ezeket olvastam. Még egyszer gratulálok a munkádhoz Papós és minden dicséretem a tiéd. Üdv: Nagy Péter
süti beállítások módosítása