Lassan másfél éve megy a vita Nagy Laci válogatottal kapcsolatos szerepvállalásáról, de semmi előrelépés. Semmi. Vallom ezt a világklasszis kézilabdázó nyílt levelének elolvasása után is. A szurkolók mindössze 5572 karakterrel, megannyi (megválaszolatlan) kérdéssel, összeesküvés elmélettel és az időhúzás okozta jóvátehetetlen problémahalmazzal lettek gazdagabbak.

Mielőtt taglalnám véleményeimet és kérdéseimet az üggyel kapcsolatban, le kell szögeznem: szegedi kézilabda drukkerként természetesen Nagy László a kedvenc játékosom, mélyen tisztelem pályafutását, klubjaival és a válogatottal elért eredményeit és a pályán mutatott hozzáállását.
 
DE!
 
Ha a magyar címerhez méltatlan körülményekkel kapcsolatban annyira nagy az egyetértés a válogatott társakkal, mint ahogyan olvashatjuk, akkor nem értem, hogy miért csak egy ember emel szót az ügyben. Nagy Lacival ellentétben a válogatott társak gyakorlatilag érdemben nem véleményezik a felkészülési hátteret, ez a különbség pedig megkérdőjelezi a probléma perdöntőnek ítélt súlyát. Arról nem is beszélve, hogy a felvázolthoz hasonló pénzügyi aggályok esetén pont nem egy euróezreket kereső légiósnak kellene megszólalnia (először).
 
Ha elsősorban nem is magánérdektől vezérelve, sokkal inkább a többi játékos érdekében ír levelet valaki, akkor azt csak úgy érdemes, ha ők is nevüket adják ehhez (ez volt a problémám Huszti esetében is). Amíg valaki csak közvetve hivatkozik a társakra - akik nem erősítik meg helyzetet -, hiteltelen az MKSZ felelősségre vonása mások nevében, akiket ráadásul ezzel kínos helyzetbe is hozhat. Ha ők is szignózzák a vádiratot, mindjárt más a leányzó fekvése.
"Bíztam abban, hogy esetem ráirányítja a figyelmet a problémákra, ám egy év és két hónap elteltével változás nem következett be, legalábbis erről én nem értesültem."
Forrás: www.nemzetisport.hu
Ebben a kérdésben először is a Hatosfal véleményét idézném: „Laci nemzeti hős lehetett volna, amennyiben a nem öncélú, csapatkapitányhoz méltó követeléseit nyilvánosan vázolja az MKSZ-nek.” Ezt csak azzal egészíteném ki, hogy nem most, egy évnyi, kínosan komikus kivárást és kínzó bizonytalanságot követően, hanem legalább egy évvel ezelőtt kellett volna megtennie. Megértem, ha valaki nem kíván első felindulásából vádaskodni, nem is szabad, de a probléma második és harmadik, mindent egybevető meggondolása után igen, ami feltételezem már tavaly megtörtént.
 
Vannak, akik Andersent meghazudtoló mesének tartják a leírtakat, nekem viszont az a problémám, amit a honi kézilabda szövetség elnöke, Sinka László kiválóan megfogalmazott: „komoly, határozott állásfoglalásra lett volna szükség”. Miért nem tud erélyesen fellépni egy olyan kézilabdázó, aki nem csak hazai, de nemzetközi szinten is hatalmas respekttel rendelkezik? Kinek kellene a legszilárdabban fogalmaznia, ha nem a válogatott csapatkapitányának?
 
Miért kellett sérülésekre hivatkozni a meghívók elutasítása kapcsán, amikor a tévében mindenki hétről hétre láthatta világklasszis teljesítményét? Több mint egy év kellett ahhoz, hogy Nagy László beismerje: technikai részletekben nem tudott megállapodni a szövetséggel. Ez a kijelentés sokatmondó a rejtélyes sérülésekkel kapcsolatban.
 

A fórumokban felmerült, hogy Laci (barcelonai ráhatással) nem kívánja felvállalni a komoly sérülés kockázatát. Leszögezném, hogy teljes mértékben megértem, ha egy profi sportoló a harmadik iksz táján egyre óvatosabb. Egy kis ország nagy kedvence esetében azonban ezt fel kell vállalni, tehát ha egészsége érdekében nem vállalja valaki a válogatott szereplést, és már csak szeretett klubjára szeretne koncentrálni, akkor azt be kell jelentenie. MI MEGÉRTENÉNK, LACI! Nem ez lenne az első hasonló eset a sporttörténelemben, a szurkolók szemében is teljesen természetes.

"Úgy gondolom, nem tehetem meg, hogy megfelelő feltételek nélkül a Magyar Válogatottban szerepeljek, ezzel hiteltelenné tenném saját magam és sporttársaim előtt is az eddigi fellépésemet."
Ez meg mi? Bocsánat a pofátlan kérdésért, de számomra ez sehogy sem minősül mindent lezáró mondatnak. Ezt eddig is tudtuk. Ennyire körmönfont terelést rég olvashattunk, egy vitát lezáró levélben sokkal egyértelműbb megfogalmazást várnánk el. Most kezdjünk el találgatni, hogy ezzel megalapozott egy későbbi bejelentést, miszerint sosem lesz már magyar válogatott? Ennyi bizonytalanság után a kézilabda szurkolók többségének ez nem elég.
"Ezzel a levéllel lezártnak tekintem az ügyet, és kérem a média képviselőit, hogy a továbbiakban ezzel kapcsolatosan ne keressenek meg, nyilatkozatot nem kívánok tenni!"
Mint már említettem, ezzel nem zárhatja le az ügyet. A legnagyobb kérdésre ugyanis szintén nem kaptunk választ: Nagy László spanyol válogatott akar lenni? Az érintett tudja a legjobban, hogy a többség ezt látja a huzavona alfájának és omegájának, erről viszont egy szó sem esik a levélben. Ha azzal szeretne pontot tenni az i-re, hogy a 2012-es olimpián piros-sárga mezben feszít, akkor…
 
Bele se merek gondolni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frankthetank 2010.11.03. 11:29:52

Azért ne felejtsük el, hogy az elmúlt 2, max. 3 világversenyen mutatott tudásához méltó játékot, előtte az alibizés magasiskoláját láthattuk Tőle a válogatottban, míg közben a Barca-ban parádézott.

2004-ben az Olimpián a németek elleni meccs félidejében, több csapattárs megfenyegette, hogy ne merjen még 30 percet úgy játszani, mint addig a tornán, és lám onnantól kezdve Lacika tudott húzóembere lenni a válogatottnak.
Így hogy senki sem áll mellé ebben az ügyben, így hiteltelen. A szlovén meccset vállalta Perez, aki utolsó pénzkereső évére készült, vállalta Eklemovics, aki folyamatosan kisebb-nagyobb sérülésekkel bajlódik, nincs sok a pályafutásából, és ők nem is magyarok, tehát ez a biztosításos dolog gyenge.
Ráadásul úgy gondolom hogy mivel toronymagasan Ő keresi a legtöbb pénzt a keretből, beleférne hogy a hazaszeretet mellett köt magára egy biztosítást, ha ennyire fél.
Nem hinném hogy a cseheknél jobb a helyzet, Jicha mégis feltörli a padlót hazájáért, pedig sokkal-sokkal nagyobb sztár mint Laci. Vagy pl a macedónoknál, lásd Lazarov.
Azt mondom inkább ne jöjjön, ha motiválatlan, bátortalan, sérüléstől állandóan rettegő hisztigép, mint már eddig is sokszor.

Batesz1 2010.11.03. 13:26:15

Undorító féreg vagy nagy lászló! pitiáner ügyekre hivatkozva mondod le a válogatottat. mond meg egyenesen, hogy nem akarsz Hazád válogatottjában szerepelni, mert eladod a lelked néhány millió euróért a spanyoloknak! Ne nézd hülyének az embereket!

manzárd · http://otthonokosan.blog.hu 2010.11.03. 13:34:40

viszont: nem csak nagy lacinál, a szövetségnél is nagyon bűzlik valami. tény: a biztosítás nem megoldott, tény: a napidíj siralmas. közben meg fenntartanak egy hatalmas apparátust. jól megélnek jópáran a kézilabdából. méltán várjuk a szövetségtől, hogy ezt a két kifogást orvosolja.

csoko20 2010.11.03. 13:48:47

Remélem egy majdani spanyol-magyar meccsen ledarálják a g..ibe...

csoko20 2010.11.03. 13:50:12

Rinyál mint egy fürdőskurva.

rosencrantzhu 2010.11.03. 14:01:05

A betegség neve: gerincprobléma

ki akarja bekkelni az olimpiáig az időt, és ehhez összehord hetet-havat. sérülés, nem megfelelő körülmények? ugyan már, csak a vak nem látja, mi folyik itt.

ez ügyben nem szólhatunk semmit, mi is honosítunk, ha tudunk. de ez az ember egy becstelen alak. ki kell állni, és azt mondani, hogy a családom, az életem stb., ezért a spanyoloknál folytatom. és nem mondhatnánk egy szót sem.

Brukk 2010.11.03. 14:03:42

Az biztos, hogy nem szabadott volna idáig húzni az ügyet. Másrészt én a szöv., illetve a kapitány helyében sokkal szemetebb módon jártam volna el.:

"Lacikám, jelenleg fiatalítás van, szakmailag most nem indokolt téged hazahívni. Vagy egyszerűen annyit, hogy kösz. de találtunk mást a posztodra." És kész.

Zizko 2010.11.03. 14:07:28

www.nemzetisport.hu/kezilabda/nagy-laszlo-ugy-ki-mit-mondott-tavaly-nyar-ota-2051194/

„Nagy László olyan kérésekre és feltételekre hivatkozott, amelyek mindig is teljesülnek a válogatottban. Ismételjem századszor is? Nemzetközi szintűek a biztosítások, kitűnőek az edzéskörülmények, kifogástalan szállodákban laknak a megbecsült játékosok. Nagy Lászlót majdani sportdiplomáciai pályáján is támogatnánk."

Sinka László, 2010. október 26.

Sportdiplomáciai pálya ezután a másfél év kommunikáció után? Ez a fiú egyszerű, mint a faék, hol van ő a diplomáciához? A sunyi szarkeverés már rég nem a diplomácia fogalma.

vadbence 2010.11.03. 14:14:51

Hogy viselkedhettek így???
Gondolom amikor Janics Natasa megnyerte az Olimpiát mindenki ugrált, Senki nem szidta, hogy mit képzel magáról, mert hazát váltott és még sorolhatnám.....

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.11.03. 14:17:20

@csoko20: Igen, ott majd eldől, hogy jól döntött-e...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 14:21:00

Nem értem, mit kell itt cifrázni. Ez a tetű minimum lehetségesnek tartotta (tartja), hogy a spanyol válogatottba kerüljön. Nem azért, mert innen elűzte a rendszer, hanem mert "Spanyolország nagyobb lehetőségeket rejt magában". Hát, rendben van, köszönjük, Nagylaci, amit eddig csináltál, remek srác voltál, de most már akkor a híredet ne halljuk többé, isten áldjon. Engem nem érdekel, hogy nálunk ez nem stimmel, meg az nem stimmel, inkább fogd be a pofád, gyerek, válogatottnak nem azért kell lenni, mert megéri, hanem azért, mert ez a legnagyobb megtiszteltetés. És nem azért nem akar a válogatottban szerepelni, mert itt nincsenek rendben a dolgok, mint azt Gera csinálta, ami szintén elég vékony jég volt, hanem mert az ellenségnél jobbak a lehetőségek. Nem nem szerepel a magyar válogatottban, ilyen sok okból megtörténhetne, hanem a másikban akar szerepelni. Rendben van, lacikám, másik címert varrsz a mellényedre, hát húzz a vérbe, mielőtt utolérünk. És főleg ne pofázz.

Hogy ezek után hogy MERI a kapitány még mindig hívogatni a magyar válogatottba, mélyen megsértve minden válogatott magyar játékos becsületét, azt én már nem értem.

Zoli 29 2010.11.03. 14:23:35

@vadbence:

Nem az a probléma, hogy Laci spanyol akar lenni, senki nem ezt mondja! Hanem az, hogy ahelyett, hogy ezt nyíltan és őszintén elmondaná, kifogásokat keres. Nem őszinte, ez a baj.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 14:26:33

@vadbence: Janics valóban hasonló eset, annak idején nekem is rögtön eszembe jutott, és valóban keveset lehet arról a dologról is mondani. Talán annyit, hogy ő jött ide, nem ment innen. Mi szeretjük, magyarrá fogadtuk, örökké hálásak vagyunk, mert nagyszerű dolgokat csinált a mi örömünkre, de ez nem jelenti azt is, hogy Horvátországba ezután kockázat nélkül beteheti a lábát. Tudtommal a horvátok sem azok a halvérű népek.

orcinus 2010.11.03. 14:30:38

Emberek, ne legyetek mar ekkora marhak! Miert kell mindenben a "nemvagyigazmagyarakkormenjelanyadba" storyt latni?! Szanalmas..
Igaza van, felhaborito, hogy amig a falabu focistaink luxusban keszulnek a veresegre, addig azok a sportolok, akik le is tesznek valamit az asztalra, nyomorognak egy vacak szallason, ramaty korulmenyek kozott. Lasd kajak-kenu, vivas, kezilabda,stb..

Zoli 29 2010.11.03. 14:34:03

@orcinus:

"Miert kell mindenben a "nemvagyigazmagyarakkormenjelanyadba" storyt latni?!"

Ismét: Nem azzal van a baj, hogy Laci spanyol akar lenni, hanem azzal, hogy ahelyett, hogy ezt bevallaná, ködösít.
Az állítólagos ramaty körülményekre pedig rajta kívül eddig senki nem panaszkodott a válogatott tagjai közül.

Péter51 2010.11.03. 14:35:46

@orcinus: ha nincs fogalmad a magyarországi helyzetről-és ez az ékezet nélküli billentyűzeted alapján látható - akkor ne írogass hülyeségeket.
4-5 csillagos szállodában laktak,nem vacak szálláson.

Koldun 2010.11.03. 14:44:02

@vadbence: Spanyolországban nem is fogja bántani őt senki... Nagy Laci kamuzik. Egy játékos sem ér ennyi rinyát, ugyanis a kézilabda csapatsport. Nincs értelme ezen sírni. Lacus meg húzzon a p....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 14:54:28

@Koldun: "a kézilabda csapatsport"

Így van, tehát azon is érdemes lenne gondolkodni, hogy ha valamiért újra feltűnne a válogatottban, akkor a többiek hogy fogadnák őt, mennyire harcolnának együtt. Ha nem eléggé, akkor már szakmailag is hülyeségnek látszik a visszahívogatása.

Beefboneknock (törölt) 2010.11.03. 15:06:43

Azért megnézném, hogy ha ez a laci gyerek úgy lesérülne, hogy nem tudna a profik között helyt állni milyen dumával jönne vissza a sportdiplomáciába. Azt nem mondom, hogy kívánom neki...de megnézném.
Nem értek a kézilabdához csak a szappanopera utóbbi részeit követem , de aki nem akar válogatott lenni vagy mondja meg kerek perec és ha más terve van mondjon le az állampolgárságról és maradjon a spanyoloknál kint a gecibe.

chrisT 2010.11.03. 15:09:39

@Androsz:

Teljesen egyetértek.
Ha még egyszer meglátom játszani a válogatottunkban, azonnal ki fogom kapcsolni a TV-t.

DrCinizmus 2010.11.03. 15:16:21

Már nem azért, de miért nem tagadjuk ki Magyarországról ezt a hálátlan hisztikirálynőt??? Finoman szólva is elhúzhatna a búsba, mi meg loholunk utána! Beképzelt, idióta f*szkalap!

Kókuszmenyét 2010.11.03. 15:16:35

Hát... szerintem meg igaza van!!!!

Zizko 2010.11.03. 15:17:08

"A tavalyi év végén Sinka László elnök úr felkeresett Barcelonában azért, hogy egyeztessünk a jövőbeni együttműködés lehetőségéről, feltételeiről."
pl ide megy el a 640 milliós költségvetése a szövetségnek, amiről laci érdeklődik a levelében, számonkérőleg.

Kérdezem én, te laci, amikor hazarepülsz karácsonyozni, nem lehetett volna beugrani a reptérről, útban Szeged felé, a szövetségbe, és beszélni egy órát az illetékesekkel?!
Nem, őhozzá ki kell utazni. Aki ezt játékosként elvárja, kiköveteli, elfogadja, az ne vádaskodjon felelőtlen pénzköltésről. Szerintem.

DrCinizmus 2010.11.03. 15:27:57

@Kókuszmenyét:

Az is teljesen rendben van, hogy hónapokig hazudozott arról, hogy sérült és közben nem volt semmi baja csak épp már nem elég "impozáns" neki a magyar fogadtatás? Ha az elején leül és megbeszéli a problémáit, megértjük, de már hónapok óta játsza a hülyét meg a hisztikirálynőt és ír egy ilyen pofátlan levelet!
Remélem te sem gondoltad komolyan...

gigabursch 2010.11.03. 15:31:09

Nagyon remélem, hogy olvassa a különböző cikkeket és kommenteket.

Hogy is volt az a régi-régi sláger?
ÁRULÓ NEM LESZEK, ILYET SOHA NEM TESZEK...

gigabursch 2010.11.03. 15:39:27

Egyébként nem kötelező magyarnak lenni, maradni.

Valószínűleg Nagy László sosem hallott még Sajó Sándorral és a Magyarnak Lenni című verséről (1908), vagy Reményik Sándorról és az Eredj, ha tudsz c. verséről.

Szaros kis nyavajgás helyett olvassa el, tanulja meg és viselkedjen magyarként.

Ellenkező esetben csak egy dolog lesz megállapítható. Nem az a baj Nagy Lászlóval, hogy nincs gerince, hanem az, hogy takonyból van.

Rodzservótersz 2010.11.03. 15:42:44

Ladislao Grande egy geciláda.

Roadblock 2010.11.03. 15:43:50

Gondolkodom, hogy mit lehetne ide irni ilynekor okosat, de csak két dolog jutott eszembe, egy Tompa Mihály vers egy része illetve JFK beiktatási beszéde...

1. Tompa Mihály: Levél egy kibujdosott barátom után (részlet)

S te mit mívelsz? Mi sors kiséri életed?
Megadta a remény, mivel kecsegtetett?
Ha hallanád szavam, tudom mit érzenél:
Szivet cseréljen az, aki hazát cserél!”

2. JFK beiktatási beszéd részlet:

...ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country...

Ha menni akar, menjen, csak akkor vállalja fel, ne sunnyogjon és ne higgyen minden sportszeretőt teljesen hülyének.

Cyrano 2010.11.03. 15:58:36

Szégyellje magát. Ha egyáltalán képes rá.

Rúfian 2010.11.03. 16:00:00

@Brukk: @Androsz: @chrisT: szerintem viszont a szövetség még aránylag a legkevésbé rosszul járt el ebben a (nagyon elszart) helyzetben. ha nem hívják be a válogatottba töretlenül, akkor Nagy mondhatja azt sértődötten, hogy hát ha nem kell, akkor majd lesz válogatott Spanyolországban ahol meg számítanak rá. úgy gyakorlatilag mi lökjük a spanyolokhoz, és nála lesz az erkölcsi fölény. így viszont ő az akinek magyarázkodnia kell, ő van alul.

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2010.11.03. 16:12:50

@frankthetank:
Ne keverjük ide a nagy hazafi Perezt, aki milliókat kér egy válogatott meccsért.

Transylvanianmixedgrill 2010.11.03. 16:17:05

Nagy László gyakorlatilag semmi mást nem mondott, mint hogy Jézus sírját se őrizték ingyen. És tök igaza van. Nyilván ezzel a "válogatottságot hazaszeretetből kell csinálni, nem pénzért" sóder álszent indokot azok lökik, akik nem tudnak fizetni, hisz nyilván erre hivatkozva lehet érzelmeket felszítani és patás ördögöt csinálni egy világklasszisból, ha lemondja a válogatottságot. Meg kellett volna előre mondani: Lacikám, nincs pénz, üres a szövetség zsebe, ennyi van, vállveregetésen kívül mást nem tud nyújtani a szövetség, nem árulunk zsákbamacskát, vállalod-e így, amatőr hobbi módon, mondjuk azt szimplán sport és hazaszeretetből? De nem, Sinkáék ehelyett úgy tűnik igértek fűt-fát, Nagy Laci pedig pedig nem tűrte, hogy hülyének nézik, effektíve azzal, hogy mindenféle indokkal lemondta a válogatottságot gyakorlatilag nyomás alatt akarta tartani a szövetséget, hogy tartsa be igéreteit.

Én személy szerint teljesen Nagy Laci pártján állok. Sok sikert kívánok neki a spanyol válogatottban, ahol remélhetőleg mindenféle hagymázas hazafias szövegekre hivatkozva nem próbálják palira venni, és szaré-hugyé játszatni...

pygarro 2010.11.03. 16:18:34

Nagy László egy sz*r alak, kár a szóért, mis-másol, mellébeszél évek óta, mindenki megláthatja, hogy a spanyol mezre hajt.
Csak a pénz érdekli, "ott a haza ahol a haszon". Minden igaz amit korábban írtak a kommentelők, az alibi játék, az időhúzás,mellébeszélés stb. Nem szabad többet meghívni a válogatottba! Még ha el is jönne , én már nem hiszem el neki, hogy teljes szívvel játszana. Hitvány egy alak, na, ez a véleményem!

Prolee2 2010.11.03. 16:23:52

Az embereknek nem az szúrja a szemét hogy el akar menni, hanem hogy nem mondja azt: gyerekek én léptem spanyolba mert jobban fizetnek.
Már senki nem is emlékezne erre a hisztire.

Transylvanianmixedgrill 2010.11.03. 16:27:03

@pygarro: Miért van az, hogy Magyarországon folyton annak kell lelkiismeretfurdalásának lennie AKINEK nem fizetnek, és nem annak, AKI nem fizet?

Zizko 2010.11.03. 16:35:29

@Transylvanianmixedgrill: ne általánosíts! Jelen esetben azért kell nagylacinak lelkiismeretfurdalása legyen, mert nem tavaly nyáron mondta ki azt, amit még mindig nem mondott ki, hogy a magyarok neki nem fizetnek eleget, ezért elmegy a spanyol válogatottba, ahol több pénzt kap. Ennyi. Ha ezt időben lenyilatkozza, a kutya nem foglalkozna már vele, és senki sem hazaárulózna, köpködne rá.

Kókuszmenyét 2010.11.03. 16:41:04

@Drgomor: Nem hiszem, hogy a hisztikirálynőt játszotta volna... szerintem csak arról van szó, hogy nehezen hozott meg egy döntést, és rengeteg mindent kellett mérlegelnie. Oké, aláírom, hogy nem a legszebb módon nyert magának időt, de a döntésével a levele alapján egyetértek.

Falusi (törölt) 2010.11.03. 16:42:27

ilyen alapon-ahogy NL-t vádoljátok hűtlenséggel....nagyon sok külföldön "alkotott/alkotó/dolgozó" magyart vádolhatnátok....
pl. Szentgyörgyi, Bartók, Szilárd Leó, Teller Ede, stb.
Szávay Ágnes korábban monacói most osztrák rezidenciával bír...tán nem elég jó neki a magyar, mert nem akar úgy adózni, mint a ZEMBEREK???:)

Kókuszmenyét 2010.11.03. 16:46:15

@Transylvanianmixedgrill: Amikor azt írtam igaza van, pontosan erre gondoltam, amit te írtál! :)

Transylvanianmixedgrill 2010.11.03. 16:47:06

@Zizko: Na igen, ebben igazad van. Ebben tényleg hibázott LAci, hogy nem azonnal állt ki a nyilvánosság elé. De persze lefogadom, akkor meg azért feszítenék keresztre, hogy miért nincs egy kis türelemmel.

Zizko 2010.11.03. 16:50:05

@Transylvanianmixedgrill: nem feszítették volna keresztre, mert mindenki ismeri a 3 éves szabályt az olimpia előtt. Tudod, az a baj, hogy sokan vagyunk itt írástudók, akik láttuk lacit cipőt kötni Barcelonában, amíg a Veszprém drukkerek a Himnuszt énelkelték, és a magyar csapat vigyázban állt!

Kókuszmenyét 2010.11.03. 16:50:59

@Zizko: azt írod: "Ha ezt időben lenyilatkozza, a kutya nem foglalkozna már vele, és senki sem hazaárulózna, köpködne rá."

Lehet, hogy most már nem foglalkoznának vele, de azt gondolom, hogy aki itt g**iládázik, meg hazaárulózik, ugyanígy kiosztotta volna tavaly is...

Zizko 2010.11.03. 16:54:21

@Kókuszmenyét: így jobb neki, hogy másfél éve ezt kapja?

DrCinizmus 2010.11.03. 16:58:27

@Kókuszmenyét:

Megértem a véleményed, de nekem nem változik bármennyire is akarom, hogy változzon...Nem jut más eszembe, mint egy híres idézet. Ezt üzenem Lacusnak:
"Szar ember vagy te, Lui, szar!"

2010.11.03. 17:00:19

Jajmár ezt a sok hazafi sportbarátot! De tudtok férgezni meg tetvezni, legyetek büszkék rá, mert kb. ennyi amit a "magyarnak lenni"-hez ti hozzá tudtok tenni.

Hogy is volt a napidíj világbajnokságon? 20 ojró/nap? Őszintén, valaki közületek bevállalná, hogy ennyi pénzért potenciálisan véget érjen életének az a része, amikor nem a "rokkantnyugdíjból" él? Tudom, ti igen. Kár, hogy nem sportoltok. :p

Tetszik, vagy nem, a sport befektetés. A fiatalságodat és rengeteg rengeteg munkát fektetsz bele, miközben nincs idő másra. (tanulni pl., jó eséllyel soha nem lesz rendes, valóban értékes diplomád)
Ha jól megy, akkor ez megtérül anyagilag, de max 30-40 éves korig, utána vége. Ha előbb meg nem szakad sérülés vagy valami más miatt.

Commandante Jayasuriya 2010.11.03. 17:01:31

@Androsz:

Napláne nyugodtan mehetünk Horvátországba, mert Janics Natasa a 2000-es sydneyi olimpián még szerb válogatottként versenyzett.

ganxta77 2010.11.03. 17:04:36

Laci, a döntéssel semmi gond sincs.

A gerinc az, ami hiányzik. Nem csak a lóvé, meg a biztosítás, hanem a gerinc.

Nem tartozol elszámolással, nem dehogy, Isten ments. Csak annyit mondhattál volna a ,,nyilatkozat" végén: Emberek, én a .......... válogatottban szeretnék/fogok játszani, mert itt teljesülnek a feltételek. Ok, Laci, semmi gond, te döntésed, te életed, te lelked rajta.

Nem te leszel az első, nem te voltál az utolsó.

Ja, a Sterbik Árpit üdvözöljük. Ő se jöjjön erre mostanában. Meg te se.

DrCinizmus 2010.11.03. 17:04:57

@Crystah Mastah:

Egy valamit elfelejtettél azon túl, hogy van igazság ebben a magyar mentalitásban.
Elfelejtetted azt, hogy egy-két hisztikirálynőn, mint ez a Lackó pajtás is, ott van több száz élvonalbeli sportoló, aki nem rinyál, aki nem játsza a világsztárt, hanem teszi a dolgát, annyiért, amennyiért teheti. Itthon, magyar színekben, magyar szívvel és lélekkel. Ez hivatás elsősorban. Persze ok, élni is kell, de ha vele ellentétben másoknak ez működik, még ha nem is repdesnek a fizetésük nagyságától...azért csinálják, mert ezt szeretik és tudják csinálni! Pont.

Bambano 2010.11.03. 17:11:48

Akinek van más megélhetése, az pattoghat, akinek nincs, az csendben marad. ennyi a megfejtése a problémának.

2010.11.03. 17:13:45

@Drgomor:
Nem felejtettem el.
Csupán nem szabad senkit sem kényszeríteni, sem megvetni azért, mert ő nem így tesz. Ha hivatás, ha nem hivatás, a szép szavak mindig csak szavak maradnak. Ha ő többet szeretne, ám tegye azt.

Aki nem így tesz, azokat még jobban meg kell(ene) becsülni, mert itt maradtak (és ez 100-ból 90-szer nem történik meg rendesen), de köpködni és férgezni akkor is elég undorító és primitív dolog.

DrCinizmus 2010.11.03. 17:20:14

@Crystah Mastah:

Köpködni és férgezni primitív dolog, de legalább ugyanolyan primitív és undorító a gerinc nélküli hiszti, hazugságok sora és a megfutamodás, érdemi beszélgetés nélkül...

ideasz 2010.11.03. 17:20:48

Miért nem lehet már végre elfelejteni ezt a seggfejet. Takarodjon oda ahova akar, és azok mellett szurkolni akik felhúzzák a címeres mezt.

mérien 2010.11.03. 17:35:11

@ganxta77: Tökéletesen igazad van.

Grundolf 2010.11.03. 17:38:41

Abban bízok, hogy az olimpián a döntőben megverjük a spanyolokat és ez a tökorrú hoppon marad és az egész ország (2 ország vagy a világ) rajta röhög majd...

(ri)porter 2010.11.03. 17:42:57

drukkolok a spanyoloknak, h ne legyenek ott az olimpián.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 18:06:20

@Commandante Jayasuriya: Nem azt mondtam, hogy mi nem mehetnénk, hanem hogy ő lenne kényes helyzetben. Bár nyilván járt már ott azóta is. Nekem is gyanús volt az, hogy nem szerb válogatott volt-e, de azt biztosan tudom, hogy a testvérei horvát színekben lapátolnak, és ő annak ellenére, hogy valahol pont a horvát–szerb határnak a szerb oldalán született, horvát származású, nyilván a szülei miatt. Ami arra gondolva, hogy ez a két ország nem is olyan régen, és nem is először egymás embereit ölte, nem érdektelen. Zavaros ügy ez, kérem tisztelettel...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 18:15:03

@Bambano: Nem azt kifogásolta bárki is, de legalább a nagy többség, hogy egy spanyol klubcsapatban játszik. A megélhetéshez annak van köze, és ez a dolog már általánossá vált, bár nem egészen tetszik. Itt a hazája válogatottjáról van szó, és arról, hogy másik hazát választ. Ezért nem kötelező szeretni őt.

@Rúfian: Csak nézd meg a kommenteket, ez a szarházi itt már sosem lesz erkölcsi fölényben. Csak nekünk szégyen, hogy ezek után még mindig ragaszkodnánk hozzá, ezzel a mi büszkeségünknek ártunk. Lehet, hogy a spanyolok nagy szeretettel fogadják majd, de azt én leszarom. Tegye zsebre majd azt, amit itthon kap, ha mégis visszajönne ide. De a szövetség helyében ezt a dolgot véglegesen és deklaráltan lezárnám, kész, menjen isten hírével, ahová akar. Ha végül a spanyoloknak sem kell, akkor menjen az eszkimó válogatottba, vagy üldögéljen itthon, nézve a nemzetközi meccseket a tévében.

TroppauerHümér 2010.11.03. 18:22:27

Amikor Bodrogi László a franciákhoz átigazolt, mindenki elfogadta simán, nem volt ekézés. De ő nem is kamuzott összevissza.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.11.03. 19:37:02

@TroppauerHümér: Nem csak ez volt a különbség, hanem az is, hogy úgyszólván ő volt az egyetlen bringásunk, vagyis nagyreményű magyar válogatottról még beszélni sem lett volna értelme. A sporthírekben sem sűrűn találkozhatunk bringaversenyek híreivel, eltekintve a Touroktól, vagyis az embert nem rázta meg, hogy egy magyar bringás máshová megy. Ha elgondolkoztunk a dolgon, kicsit morogtunk magunknak, aztán már túl is léptünk rajta. A kézilabda teljesen más ügy.

Gabbesz 2010.11.04. 21:17:41

Gondolom a sok fikázó idióta ezután a cikk után egy kicsit magába száll:
www.samsungsport.hu/hir.php?id=60856
süti beállítások módosítása